1 pierś z kurczaka pokrojona w kawałki i usmażona w przyprawie do gyrosa
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 średni słoik ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę
2 średnie cebule też w kostkę
1 mała kapusta pekińska też drobno pokrojona
sos z majonezu wymieszanego z ketchupem
1 papryka czerwona pokrojona w kostkę do posypania na sos.
Całość wkładać najlepiej do jasnego naczynia żarowego warstwami w takiej kolejności jak podałem. Wygląda super i również super smakuje.
SMACZNEGO
Majonez + ketchup+wyciśnięty ząbek czosnku to nie tylko świetny dodatek do sałatki gyros ale wspaniały dip do kanapek, mięs, warzyw.Np.kostki czy paski kurczaka obtaczać w cieście naleśnikowym alę nieco gęściejszym i przyprawionym na słono ze słodką papryką i odrobiną pieprzu.Takie kąski smażymy na głębszym oleju na złoty kolor.Podajemy z dipem jako przekąskę.Pycha na ciepło jak i na zimno.
OdpowiedzUsuń