Salceson



Bardzo szybkie ciasto do przygotowania i zarazem bardzo smaczne.

3/4 szklanki cukru
1 kostka tłuszczu
2,5 łyżki kakao
1 szklanka mleka
2 i 1/2 łyżki żelatyny
3 paczki herbatników
2 galaretki w różnych kolorach
bakalie
butelka plastikowa typu PET

Zrobić galaretki w/g przepisu na opakowaniu i wlać na osobne głębokie talerze i poczekać aż ściągną.
Z butelki plastikowej obciąć górę aby później można swobodnie włożyć mase.
Tłuszcz rozpuścić i dodać cukier i kakao.
Żelatynę rozpuścić w letnim mleku i dodać do rozpuszczonego tłuszczu z cukrem i kakao.
Pokruszyć herbatniki i pokroić w kostkę galaretkę.
Wszystko razem wymieszać w jednym naczyniu dodając bakalie i przełożyć do przygotowanej wcześniej plastikowej butelki.
Pozostawić w lodówce do stężenia.
Stopniowo odcinać plastikową butelkę a ciasto kroić w plasterki.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz