RYBA PO JAPOŃSKU


1kg filetów rybnych
2 szklanki mąki
2 łyżki vegety
2 jajka
słoik ogórków konserwowych
słoik papryki konserwowej
1 duża cebula
olej
4 łyżki koncentratu pomidorowego
5 łyżek ketchupu pikantnego
5 łyżek octu 10%
4-5 łyżek cukru
sól
woda


- Ciasto do moczenia ryb ( panierka )
2 szklanki mąki
2 łyżki vegety
2 jajka
1 szklanka wody

Moczyć filety w cieście i smażyć na złoty kolor


- farsz
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
1 duża cebula

Pokroić wszystko w drobną kostkę i wymieszać

- zalewa

3 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
4 łyżki koncentratu pomidorowego
5 łyżek ketchupu pikantnego
5 łyżek octu
4-5 łyżek cukru
sól

Wszystko wymieszać i zagotować.

W naczyniu ułożyć warstwę ryb, przykryć farszem i zalać gorącą zalewą.
Pozostawić pod przykryciem do wystygnięcia.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz