1kg filetów rybnych
2 szklanki mąki
2 łyżki vegety
2 jajka
słoik ogórków konserwowych
słoik papryki konserwowej
1 duża cebula
olej
4 łyżki koncentratu pomidorowego
5 łyżek ketchupu pikantnego
5 łyżek octu 10%
4-5 łyżek cukru
sól
woda
- Ciasto do moczenia ryb ( panierka )
2 szklanki mąki
2 łyżki vegety
2 jajka
1 szklanka wody
Moczyć filety w cieście i smażyć na złoty kolor
- farsz
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
1 duża cebula
Pokroić wszystko w drobną kostkę i wymieszać
- zalewa
3 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
4 łyżki koncentratu pomidorowego
5 łyżek ketchupu pikantnego
5 łyżek octu
4-5 łyżek cukru
sól
Wszystko wymieszać i zagotować.
W naczyniu ułożyć warstwę ryb, przykryć farszem i zalać gorącą zalewą.
Pozostawić pod przykryciem do wystygnięcia.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz